Genderidentiteit is iemand zijn persoonlijke ervaring en persoonlijke beleving met zijn of haar desbetreffende gender. Een gender vertegenwoordigt eigenlijk de eigenschappen, gedragingen en verschillende rolpatronen die men vertonen in de maatschappij. Een gender wordt, in het dagelijks leven, in eigenlijk alle gevallen bepaalt met het geslacht dat men heeft. Hier wordt dus een keuze gemaakt of iemand man, vrouw of onzijdig is.

 

Voor de meeste mensen komt hun (gewenste) genderidentiteit goed overeen met hun desbetreffende geslacht. Hiermee wordt bedoeld dat als iemand geboren is met een mannelijk geslacht deze ook zijn leven voort wilt zetten met het geslacht dat hij gekregen heeft. Andersom, voor het vrouwelijk geslacht, geldt hetzelfde. Echter is het toch mogelijk, in enkele gevallen, dat men van het andere genderidentiteit wil zijn dan waarin ze zich bevinden. Denk hierbij aan een man die eigenlijk wel graag een vrouw wilt zijn en eigenlijk in het verkeerde lichaam is geboren. Zo’n persoon kan zich dan laten ombouwen en krijgt dan, stap voor stap, kenmerken van een vrouw. Echter kan dit ook andersom gebeuren.

 

VU genderpoli

 

VU genderpoli gaat eigenlijk vooral om het laten omzetten en creëren van een ander/nieuw geslachtsdeel. Mensen die zich niet thuis voelen met het geslacht en gender dat ze hebben en meedragen kunnen kiezen voor het laten ombouwen naar het andere geslacht. Dit kan worden gedaan door het ondergaan van verschillende ingrepen. Dit zijn geen fijne ingrepen en zullen zeker veel nadelen met zich meebrengen.

 

Bij het laten ombouwen van een lichaam, het geslacht en de gender komt veel bij kijken. Voorbeelden hiervan is dat de kosten hoog op zullen lopen voor een degelijk resultaat, de kosten zullen echter voor veel mensen schrikbarend en schokkend zijn. Verder zal er veel tijd zitten in de operaties en andere behandelingen op weg naar het eindresultaat. Tot slot zal het, naast de vraag naar tijd, veel pijn doen. Dit betekent dat het geen aanrader zal zijn in veel mensen hun ogen.

 

Natuurlijk blijft de overweging een persoonlijke overweging maar veel mensen in je omgeving zullen het afraden, tenzij een duidelijk zichtbaar blok in het dagelijks leven. Verder zullen de nadelen echter, voor veel mensen, groter en ingrijpender zijn dan verwacht en daarnaast groter en zwaarder dan de voordelen die er gecreëerd worden. Denk er dus goed over na als er daadwerkelijk geen andere keuze is, het is in eigenlijk alle gevallen niet de beste oplossing, volgens veel mensen.

Genderidentiteit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *