Relatietherapie is geen ultiem instrument om je huwelijk dat aan een zijden draadje hangt alsnog proberen te redden, zoals veel mensen denken. Het is geen kwestie van even in relatietherapie gaan en de relatie is weer goed. Relatietherapie pas je bij voorkeur al veel eerder toe en gaat verder dan het proberen te redden van een huwelijk.

Door relatietherapie wordt je emotioneel intelligenter

Ga je in relatietherapie dan is het de bedoeling dat je emotioneel intelligenter wordt. Je begrijpt vaak je eigen gevoelens en die van de ander veel beter. Binnen relatietherapie draait heel veel om de wijze waarop jij met een ander omgaat. Die ander kan je partner zijn, maar evengoed je collega of je baas. Vaak hebben problemen die jij ondervindt in je leven nadrukkelijk te maken met liefde, werk en gezin. Door in relatietherapie te gaan krijg je zelfinzicht en hulp om de ander beter te leren begrijpen en beter met de ander om te kunnen gaan. Psychologenpraktij Spoelstra zou je hiermee kunnen helpen.

Je wordt een stuk assertiever en wordt bovendien minder snel boos

Begrijp jij jezelf beter? Dan is de kans groot dat je ook assertiever wordt en veel minder snel ruzie krijgt. Je loopt niet meer zo snel weg bij conflicten en leert jezelf ontdekken. Relatietherapie moet elke relatie veiliger en meer stabiel maken. In acht van de tien gevallen lukt dat ook daadwerkelijk. Door in relatietherapie te gaan creëer je nieuwe normen. Vanuit die basis blijkt dat je veel beter met problemen om kunt gaan en werk je meer oplossingsgericht. Je EQ wordt groter. Gebleken is dat relaties zo langer stand houden en beter aansluiten bij uitgesproken verwachtingen en behoeften. Al met al brengt je dit meer levensgeluk.

Waarom zijn er spanningen en waardoor ontstaat er steeds weer ruzie?

De relatietherapeut zal eerst altijd proberen te ontdekken waarom er spanningen zijn en waarom er steeds weer ruzies ontstaan. Je leert je gevoelens te uiten, je mening te geven en je wensen kenbaar te maken. Daarnaast wordt er vaak stilgestaan bij zaken als onveilige hechting, het gevoel hebben er helemaal alleen voor te staan, conflicten en woede. Ook de opvoeding van de kinderen wordt besproken, net als werk en gezin, seksualiteit en de financiële situatie. Steeds is het doel om de relatie met andere mensen te verbeteren en om een nieuwe basis, een nieuwe standaard te realiseren. In relatietherapie doe je vroegtijdig, niet als het al bijna te laat is.

Relatietherapie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *